---

www.pldom-kalnik.hr Planinarski Dom Kalnik - Vrhunska jela i specijaliteti domaće kuhinje - autohtona jela prigorja

---
A+ R A-

Planinarski dom Kalnik

E-mail Ispis PDF


Planinarski dom Kalnik smješten je na gori Kalnik na 480 metara nadmorske visine. Okružen je netaknutom prirodom te prekrasnim zidinama Starog grada Kalnik. Do njega vodi asfaltirana cesta od mjesta Kalnik. Od Planinarskog doma vodi puno planinarskih staza i puteva do različitih planinarskih destinacija. 1996.godine izgrađena je i Poučna staza na Kalniku. Na stijenama starog Starog grada Velikog Kalnika i stijenama sjeverno od Planinarskog doma (tzv. 7 zubi) uređeno je stotinu penjačkih smjerova, a s platoa kraj TV tornja i platoa zapadno od vrha Vranilca polijeću paraglajderi, česti izletnici i avanturisti križevačkog, ali i šireg područja.

Planinarski dom odiše poviješću, kulturom, tradicijom... Omiljeno je okupljalište žitelja sjeverne Hrvatske, kako planinara tako i svih onih željnih mira i ljepote. Svojim posjetiteljima svakodnevno pruža domaće i autohtone specijalitete kalničkog kraja, ali i poznata jela Hrvatske i svijeta. Također je prepoznatljiva vinska karta Planinarca. U ponudi se nalaze različita vina i domaća pića, te stoga nijedan posjetitelj sigurno neće ostati gladan ili žedan pri odlasku iz Planinarskog doma.

Planinarski dom Kalnik pruža i usluge smještaja. Planinarac ima ukupno 33 ležaja na katu restorana. Ponuda smještaja uključuje jednu trokrevetnu sobu, devet dvokrevetnih soba i jednu skupnu sobu za smještaj 12 osoba. Usluga smještaja je idealna za sve posjetitelje, izletnike i planinare...